Haber – Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Ege Su Ürünleri İhracatçıları Birliği, ihracat ürünü levrek, çipura, alabalık ve Karadeniz somonunu inceledi.

Bilimsel araştırmanın sonunda kültür balığı ile deniz balığı arasında besin değeri açısında büyük farkların olmadığı tespit edildi. Analiz raporunu Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tolga Dinçer açıkladı.

Prof. Dr. Dinçer, kültür balığının mineral, vitamin ve protein oranlarının çok daha yüksek değerlere sahip olduğunu söyledi.

Ege İhracatçı Birliklerinin ev sahipliğinde yapılan toplantıda Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu ise ülkemizde balık tüketiminin düşük olduğuna dikkat çekti.

Yapılan bilimsel çalışmada Türk somonunun da besin değerleri açısından rakibi Atlantik Somonunu yakaladığı tespit edildi.

Ulusal Kanal – Son Dakika Haberleri

Share:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir